Over Topaze

Posted in Algemene informatie

29 augustus 2012

Topaze is een kunstenaarscollectief gevestigd in Den Haag. Flop van Arkel, Coos de Bruijn en Vanja Treffers al meer dan 10 jaar samen. Door het combineren van verschilllende achtergronden; fotografie, mode en ruimtelijk ontwerpen hebben ze een unieke eigentijdse kleurrijke stijl ontwikkeld. Daarnaast zijn de ontwerpers aktief als d.j., muzikant en lichttech.

Ontstaan in de underground club scene van de laat tachtiger jaren waren zij de eerste die de party atmosfeer visualiseerden. Al gauw wilden de grote evenementenbureau’s en artiesten samenwerken met Topaze.
Ontwerpen van Topaze waren te zien op festivals als The Hague Jazz, Lowlands, North sea Jazz, Haschiba, en bij artiesten als Anouk, Krezip, Joss Stone, d.j.’s Wipneus en Pim.

Naast exposities is Topaze gespecialiseerd in het transformeren van elke ruimte, binnen of buiten, groot of klein. Ontwerpen worden ook toegepast op lifestyleproducts en kleding. Recent worden de concepten van Topaze ook toegepast in kunstprojecten in stadsvernieuwingswijken, scholen en workshops.
Dit bedrijf in het centrum van Den Haag heeft zijn succes te danken aan de lange vriendschap tussen de 3 kunstenaars.

Vanaf 2006 is het werk van Topaze meer maatschappelijk betrokken geworden. De kunstenaars gingen de stadswijken in en naar verschillende scholen toe. Door te werken in diverse projecten in de zgn. krachtwijken werd duidelijk dat kunst en cultuur niet vanzelfsprekend bij elk kind, jongere en volwassene terecht komt. Kunst- en cultuurinstanties worden gesubsidieerd maar deze groepen worden niet bereikt en komen er niet over de vloer. Daarom wil Topaze de elitaire status van de kunsten doorbreken door de kunst naar de mensen toe te brengen. Hierdoor wordt het laagdrempeliger en is er meer cultuurparticipatie onder deze groepen.

Speciaal voor verschillende doelgroepen zijn er projectconcepten bedacht door de betrokken kunstenaars. Door de proffesionaliteit van de kunstenaars wordt de artistieke kwaliteit van het eindproduct bewaakt. 
Voor de realisatie van de projecten is Stichting Topaze (link naar stichting)opgericht.

Dekor

Dekor leveren op maat/ Wat kan Topaze voor je doen? Werk van Topaze is afgelopen jaren te zien geweest op festivals als Lowlands, Crossing Border, North Sea Jazz, The Hague Jazz en bij artiesten als Anouk. Topaze beschikt over een grote verhuur voorraad inflatables en beschilderde doeken die direct te leveren zijn. Wij zijn gespecialiseerd in het ontwerpen van een dekor geheel naar je eigen wens, speciaal dekor op maat en realisatie hiervan. Tevens kunnen we meedenken over een onderscheidende aankleding en presentatie van je evenement.
Tevens kan Topaze je (bedrijfs)logo opblaasbaar maken of dit creatief verwerken in een schildering of een object.
Topaze geeft ook workshops voor bedrijven, Tevens kun je bij ons terecht voor een creatief verjaardagsfeest, workshop(link workshops) of een schoolproject. Voor cultuureducatie en kunstprojecten op maat kan je meer info vinden bij de stichting.

Workshops

Je kan bij Topaze terecht voor workshops op het atelier voor b.v. een bedrijfsuitje of een verjaardag vieren. Je komt met een groep naar het atelier van Topaze en er zijn verschillende mogelijkheden; met elkaar een groot werk maken of ieder een eigen werk.

 

-Spuitbussen en taart

Voor een creatief verjaardagsfeest ben je welkom met je vrienden in ons atelier.
Je eet met zijn allen een stukje taart (inclusief) en maakt een eigen “TAG”. In deze workshop maak je je eigen ‘piece’ met behulp van verf, spuitbus en speciale stiften. Na de workshop neem je je eigen gemaakte ‘piece’ mee naar huis.(link foto’s verjaardag) duur 1,5-2uur.

 

-Groot!

Met een groep (je collega’s, vrienden, teamgenoten of klasgenoten) maak je een groot kunstwerk wat je kan ophangen in kantine, kantoor, aula of buurthuis.
Van te voren kan je bespreken wat voor werk het gaat worden, in een thema, kleuren, materiaal of een logo.

 

-Portret

Zelfportret , elkaar tekenen d.m.v schilderen, tekenen of sjabloneren met spuitbus.

 

-Workshop op maat /portfolio

Topaze kan ook een workshop op maat bedenken. De workshop vinden plaats in ons eigen atelier of een door jou gekozen lokatie. Tevens kan er begeleiding worden geboden bij het maken van een portfolio voor studenten.

 Voor de workshops wordt een offerte gemaakt, neem hiervoor gerust contact met ons op.